Въпросът не е да изключите белтъчините, а кои от тяхДори

...
 Въпросът не е да изключите белтъчините, а кои от тяхДори
Коментари Харесай

Детокс: Помощ за черния дроб

 
Въпросът не е да изключите белтъчините, а кои от тях
Дори незначителните разстройства във действието на черния дроб съществено засягат процесите на храносмилане. А мазните храни и алкохолът по празниците способстват значително за претоварването на този извънредно значим орган.
Диетичните ограничавания при чернодробно претоварване се отнасят най-вече до количеството употребявани мазнини. Все отново диетата би трябвало да съдържа протеини и въглехидрати, само че тези, които ще бъдат усвоени от тялото без проблеми. Протеинът е нужен за възобновяване на чернодробната тъкан, а въглехидратите ще станат главният източник на сила.

От продуктите, които влизат в диетата, се предлагат най-вече масло и сметана. Също по този начин може да има зехтин, соево и царевично масло. Месото и рибата би трябвало да се сервират варени, а соковете от приготвянето им би трябвало да бъдат изключени. При леки форми на чернодробно заболяване можете да ядете пилешко, телешко или риба, изпечени във фурната във фолио. За да извършите месните ястия не толкоз монотонни, можете да ги сварите със зеленчуци и да сервирате тези зеленчуци като гарнитура. Варената риба може да се поръси с лимонен сок или сок от лайм за лют усет.

Храните, които би трябвало да бъдат изключени от диетата, са най-вече съдържащите мазнини. Първо, това е тлъсто свинско и агнешко, както и птиче месо като гъше или патешко. Мазнините, съдържащи се в такива артикули, са доста сложни за асимилиране. Също по този начин е належащо да се изключат месните бульони и супи. Второ, това са всевъзможни типове пушено месо и консерви. На трето място са сладкиши като шоколад или приготвени с какао. И най-важното е, че диетата изрично изключва всевъзможен тип алкохол, даже дребна доза - една чаша. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР